Sarajevom mogu šetati svi dobronamjerni ljudi, upitno je mogu li Srbi šetati Zagrebom

 

Skupom u Olovu nastavljene su predizborne aktivnosti Demokratske fronte i kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Obraćajući se građanima Olova kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, poručio je da iz susjedstva, političari poput Milanovića, dobacuju preko ograde, ali ni on kao ni mnogi drugi stranci ne razumiju koliko smo mi spremni da podmetnemo leđa za svoju državu, i da su upravo u tome krije veličina Bosne i Hercegovine.

On je kazao da svi dobronamjerni ljudi mogu šetati Sarajevom ali je upitno da li mogu šetati trgom Bana Jelačića, odgovarajući na najnovije optužbe koje je Milanović uputio na račun Sarajeva.

Milanović: “Hajde neka dvije tisuće Srba dođe u Sarajevo, pa da vidimo kako će proći”

Komšić je istakao da oni koji ne žele dobro Bosni i Hercegovini žele da instaliraju svoje ljude u Predsjedništvo BiH, kako bi je uništili, i koliko god bježao od priče o omjeru 2:1 u PBiH, od toga se ne može pobjeći, jer ne postoji ništa što ukazuje na to da će podmetanja i napadi na BiH prestati, a kada je tako i kada već ne može biti 3:0 za BiH, onda može i treba biti 2:1 za Bosnu i Hercegovinu.

Odgovarajući na optužbe da je koncept građanske države nerealan, Komšić je kazao da se u Olovu ne može sjediti i zamišljati kako se popeti na Nišićku visovravan. Zato se mora učiniti prvi korak koji predlaže, a bude li Bosna i Hercegovina onakava kakvu je zamišljaju HDZ i Schmidt, nikada neće biti normalna zemlja i nikada neće ući u Evropsku uniju, i ko god kaže da kao takva hoće, laže ljude u Bosni i Hercegovini.

Dodao je i to da kada su drugi odlučivali o sudbini naše države, tada su nam slali Ikar konzerve kako bi oprali savjest pred TV kućama, a kada je Armija BiH ojačala, i kad smo stvari uzeli u svoje ruke tada su odmah rekli da se stane. I danas je tako, i ako budemo poginjali glavu to ne može izaći na dobro. Jedino ako ne budemo poginjali glavu, tada će nas poštovati. U zadnje četiri godine, pokušalo nas se slomiti, ali sada je vrijeme da jasno i odmah kažemo da to neće moći ni u naredne četiri godine.

Kandidat za Parlament FBiH Hajrudin Žilić kazao je da je prije četiri godine glasovima za DF i Željka Komšića omogućeno to da se Bosna i Hercegovina danas nalazi na korak do punopravnog članstva u NATO-u.

Također, naveo je da je zahvaljući Komšiću i ambasadorima koje je imenovao, poput Svena Alkalaja, BiH, uprkos protivljenju Dodika, osudila rusku agresiju na Ukrajinu, te da su ambasadori poput Martine Mlinarević, Vanje Filipovića, Branimira Jukića i drugih dostojno predstavljali našu državu, što ne bi bilo moguće bez omjera 2:1 u Predsjedništvu BiH.

Naglasio je da Demokratska fronta i Željko Komšić ne polažu račune strancima nego građanima Bosne i Hercegovine, govoreći o izmjenama Izbornog zakona. Dodao je i to da DF i Željko Komšić ne polažu račune pred sudijama i tužiocima jer su njihove ruke čiste, i nisu uprljane kriminalom.

Žilić je stoga pozvao građane Olova da poklone povjerenje koaliciji “Željko Komšić za građansku državu” kako bi mogli nastaviti beskompromisnu političku borbu protiv podjele države i protiv korupcije, zatraživši kako je naveo, podršku za borbu a ne za pasivno promatranje političkih procesa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79