Sarajevska policija identifikovala mladića (23) jer je skinuo majicu “Delije sever”

Sarajevska policija identifikovala mladića (23) jer je skinuo majicu “Delije sever”


Sarajevska policija identifikovala je 23-godišnjeg muškarca za kojeg postoji sumnja da je u Sarajevu napao ženu čiji su inicijali S.V. i njenog maloljetnog sina koji je nosio majicu sa natpisom “Delije sever”.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo Srni je rečeno da je S.V. u četvrtak oko 18.45 sati telefonski obavijestila policiju da je nju i sina napao nepoznati muškarac u prostoru tržnog centra u Ulici Vrbanja.

“Radeći na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su identifikovali 23-godišnjeg muškarca za kojeg postoji sumnja da je izvršilac ovog krivičnog djela i prema kojem će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje, u skladu s odlukama postupajućeg tužioca”, naveli su iz kantonalnog MUP-a.

Iz MUP-a su dodali da je dežurni tužilac ovaj događaj okvalifikovao kao krivično djelo “nasilničko ponašanje”.

Podsjetimo, majka je rekla kako je sa sinom napadnuta ispred SCC-a jer su nosili majicu sa obilježjima Crvene zvezde.

“Čupali su dijete, nasilno su mu skinuli majicu, mene su krvnički odgurnuli da sam pala i povrijedila koljena i dlanove. To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su vidjeli da je majica sa obilježjima Crvene zvezde. ‘Skidaj četničku majicu, šta si to obukao, ubiću te, povrijediću te, skidaj’. Djetetu je bilo neprijatno da skida majicu jer će ostati go. Na kraju su mu nasilno skinuli i pobjegli s majicom”, kaže majka djeteta za ATV.

Čitavu ispovijest pročitajte u linku ispod.

Sarajevo: Majka i dijete (14) napadnuti jer su nosili majicu “Delije Sever”!?



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija