Sarajevski aerodrom zatražio pomoć Vlade FBiH: Trebat će dvije godine da se oporavi

Međunarodni aerodrom Sarajevo zatražio je pomoć Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kako bi se izborio s gubicima koje je pretrpio usljed ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa.

Rukovodstvo Aerodroma pije nekoliko dana sastalo se s federalnim ministrom prometa i komunikacija Denisom Lasićem kako bi razgovaralo na ovu temu. Ovom prilikom direktori Aerodroma upoznali su ministra Lasića s trenutnim stanjem poslovanja, napomenuvši kako će trebati najmanje dvije godine da Međunarodni aerodrom Sarajevo dosegne nivo na kojem je bio prije pandemije.

Sarajevski aerodrom zatražio je određena sredstva kako bi pokrio gubitke, a ministar Lasić obećao je da će informisati Vladu FBiH o ovom problemu kako bi osigurala finansijsku pomoć.

Od ponovnog otvaranja aerodroma u glavnom gradu BiH, nekoliko aviokompanija nastavile su sa svojim letovima, uključujući Austrian Airlines, Turkish Airlines, Air Serbia, Croatia Airlines, Wizz Air i Eurowings, dok će Pegasus Airlines obnoviti svoju liniju za Istanbul počevši od sutra, a FlyDubai uvodi svoje linije od 8. jula.

Međunarodni aerodrom Sarajevo bio je zatvoren za komercijalni promet od 30. marta do 1. juna zbog pandemije prenosi Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79