Sarajevski roditelji ogorčeni zbog novog pravila na bazenu: “Djecu moraju presvlačiti na recepciji”

Sarajevski roditelji ogorčeni zbog novog pravila na bazenu: “Djecu moraju presvlačiti na recepciji”


Redakciji portala Crna-Hronika javili su se ogorčeni roditelji iz Sarajeva koji svakodnevno svoje mališane vode na Olimpijski bazen na Otoci. Novo pravilo koje je postavio direktor Avdija Hasanović se ne sviđa roditeljima čija djeca ili treniraju ili uče plivati na sarajevskog bazenu.

O čemu je riječ

Olimpijski bazen Otoka, sastoji se od više dijelova objekta koji se prostire na 7500 kvadratnih metara. Na ulazu se nalazi recepcija, prodavnica, frizerski salon, teretana te stepenice koje vode prema svlačionicama i prema kafiću.

Kada silazite niz stepenice, put vas vodi prema svlačionicama i u tom “međuprostoru” sarajevski roditelji čekali su svoju djecu, presvlačili ih i sušili kose. Međutim, sada to više ne mogu.

“Do prije 7 dana roditelji bilo kog kluba mogli su sići sprat niže (ulaz pred svlačionice) da presvuku svoju djecu a potom ih predaju nadležnom treneru, ne narušavajući bilo koja pravila bazena. Također poslije izlaska iz vode, trener preda djecu roditeljima koji na adekvatan način, ugodno i sigurno presvuku svoju djecu i osuše njihove kose.

Direktor bazena donio je odluku da roditelji više ne mogu silaziti u prostorije za presvlačenje djece što je razočaralo ponajviše roditelje koji se brinu za zdravlje svojih mališana. Svaki roditelj želi presvući dijete od 4 i 5 godina u prostoru gdje je suho, toplo i gdje nije propuh. Nažalost sad ih mogu presvlačiti na recepciji gdje su ulazna vrata, i gdje cijeli prostor ima samo 2 utičnice za sušenje kose.

Malena djeca se ne znaju sama presvuči ili ako se sama presvuku na način da djeci fali čarapa, majica, zaborave opremu i slično. Djeca ko djeca.

Sa druge strane, škola Olimpijskog bazena roditeljima njihove djece dopušta ulazak u svlačionice da presvuku djecu 7 godina i mlađe. Također nisu svi roditelji saglasni da treneri presvlače djecu (muški treneri žensku djecu).

Da li je stvarno potrebno da se djeca presvlače po tako neadekvatnim mjestima?

Molimo direktora da poništi odluku koju je donio” – napisali su nam sarajevski roditelji koji svakodnevno djecu svoju vode na Olimpijski bazen na Otoci.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija