Milorad Dodik: Sud BiH mi ne može zabraniti političko djelovanje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je potpisivanjem ukaza poštovao Ustav, kao što je to uradio danas kada je riječ o o proglašenju Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika.

Tvrdi da je to bila njegova zakonska obaveza nakon što je odluka izglasana u Narodnoj skupštini RS.

“Tu dolazimo do ključne stvari. Schmidt (visoki predstavnik Christian Schmidt, op. a.), koji se lažno predstavlja, nije smio da udari na Narodnu skupštinu nego je udario na predsjednika Republike koji je potpisao Ukaz.

Zato napada predsjednika Narodne skupštine. On je došao ovdje da dijeli pravdu i govori kako Tužilaštvo treba da radi, kako neko treba da ispituje Stevandića. To nigdje nema na svijetu”, rekao je Dodik.

On je istakao da se udara na sve što jesu institucije Republike Srpske, ali i da od opozicije ne očekuje da stane u njenu zaštitu.

“Daleko više imam morala, daleko više odgovornosti prema narodu i državi nego oni. Radio sam sve ove godine besprijekorno u zaštiti nacionalnih interesa. Oni izmišljaju laži iz nekog perioda rata i onda ponavljaju tu laž.

Neće mi zabraniti život. Šta ako mi zabrane politički rad? Da li neko misli da ću otići sa mjesta predsjednika Republike? Evo ima sada priča za novu priču. Neću otići. Mene nije izabrao ni Schmidt, koji je lažni visoki predstavnik, niti me je izabrao Sud BiH da mi može zabraniti političko djelovanje”, istakao je Dodik, prenosi RTRS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79