Sarajevski vatrogasci spasili dijete iz lifta na Dobrinji i čovjeka ispod traktora u Vlakovu

Sarajevski vatrogasci spasili dijete iz lifta na Dobrinji i čovjeka ispod traktora u Vlakovu


Sarajevski vatrogasci iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo imali su izuzetno dinamičan dan, intervenišući u oko 40 situacija gdje su spašavali ljude zaglavljene u liftovima zbog nestanka struje.

Prema izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite, vatrogasci su bili aktivni cijelog dana, reagirajući na sve hitne pozive s različitih lokacija.

Na Dobrinji, u ulici Ramiza Salčina, uspješno su oslobodili dijete zaglavljeno u liftu. U naselju Vlakovo, spasili su čovjeka koji je bio zarobljen ispod traktora, čime su mu direktno spasili život.

Na Ilidži su 20 vatrogasaca uz pomoć sedam vozila uspjeli staviti požar pod kontrolu. Također, brzo su reagirali i pomogli komunalnim preduzećima, dajući na raspolaganje svoje cisterne i vozače kako bi se osigurala hitna isporuka vode građanima.

“Zahvaljujem se svim vatrogascima i uposlenicima KUCZ na njihovom nesebičnom zalaganju i pomoći koju su danas pružili građanima, kao i kantonalnim preduzećima na izvrsnoj koordinaciji i blagovremenom djelovanju u korist naših građana,” izjavio je Dženan Brkanić, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija