Sarajlija Elvir zaplakao: “Jedina mi je želja da se napijem vode…”

Sarajlija Elvir Ćuzović se razbolio kao dijete.

Danas je 42-godišnjak. Njegova prva dijaliza je bila ratne 1992. godine, sa samo 14 godina i 35 kilograma. Od tada do danas Elvir se bori i trpi nepravde. 28 godina teške borbe.

Ćuza, kako ga zovu prijatelji, živi na Vojničkom Polju, naselju u zapadnom dijelu glavnog bosanskohercegovačkog grada.

Svaki drugi dan je na aparatu po 4 sata. Umoran je i prevaren. Jedino što ga održava je vjera u Allaha – navode njegovi prijatelji.

Kad smo ga pitali koja mu je želja osim transplantacije rekao nam je «da se napijem vode» i zaplakao.

POGORŠANO STANJE. Elviru se zdravstveno stanje zadnjih mjesec dana pogoršalo. Krvni sudovi su začepljeni i prijeti mu amputacija noge.

Doktori su objasnili da praktično jedino transplantacija može riješiti taj problem. U nekim sličnim slučajevima pokazala se kao odlično rješenje koje je teško bolesnim ljudima omogućila kvalitetan nastavak života.

PRONAĐEN DONOR. Pronađen je i donor. U pitanju je dobar prijatelj, a za transplantaciju je potrebno oko 20.000 KM (nešto više od 10.000 eura), koje Elvir sam nikako ne može osigurati.

KAKO POMOĆI? – Ovom prilikom molimo sve dobre ljude koji su u mogućnosti da pomognu uplatom na PayPal račun ili se jave na Fb profil Adila Memić kako bi dobili više informacija i/ili broj žiro-računa na koji se mogu vršiti uplate u okviru akcije Kap vode za Ćizu.

LINK NA PAYPAL NALOG

U funkciji je i humanitarni telefonski broj BH Telecoma:

090 291 079

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79