Sarajlija mora na 15-dnevnu robiju jer nije stao na znak “stop”

Sud za prekršaje u Budvi osudio je Sarajliju čiji su inicijali H.Ž. (43) na petnaestodnevnu kaznu zatvora jer nije stao na znak “stop” pripadnika Uprave policije Centra bezbjednosti Budva.

Njemu je izrečena i zabrana upravljanja vozilima na teritoriji Crne Gore u trajanju od četiri mjeseca, saopšteno je iz ovog suda.

Osuđeni je, kao strani državljanin, odmah po izricanju presude sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija Spuž na izdržavanje kazne.

Saobraćajni znak “STOP” predstavlja obavezu za vozače da zaustave svoje vozilo na označenom mjestu i daju prednost vozilima koja se kreću na putu kojim vozač želi da nastavi.

Ovaj znak se obično postavlja na raskrsnicama ili mestima gde je neophodno zaustavljanje radi bezbednog prelaženja puta. Vozači su dužni da se zaustave i prepuste pravo prolaza drugim vozilima ili pešacima koji imaju prednost, pre nego što nastave svoj put.

Osim u situacijama kada je bezbjednije nastaviti kretanje kako bi se izbegla opasnost, vozači moraju poštovati znak “STOP” i zaustaviti se na propisan način.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79