Sarajlija šarafcigerom i sprejem pokušao onesposobiti policajce

Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo jučer su oko oko 18:20 sati, uhapsili M. Č. iz Sarajeva, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Uhapšeni je u u Spasovdanskoj ulici u unutrašnjosti trgovačke radnje a zatim i apoteke, narušio javni red i mir na način da je verbalno napao radnice.

– Postupajući po prijavi a prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, lice M.Č. je uz upotrebu šarafcigera i spreja za trenutno onesposobljavanje fizički napalo policijske službenike a koji su tom prilikom zadobili tjelesne povrede, saopćeno je iz PU Istočno Sarajevo

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo a nakon kriminalističke obrade uhapšenog, nadležnom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79