Sarajlija u povratku s operacije djeteta sudario se s Turčinom, štetu ne može naplatiti

Husnija Kapo iz Sarajeva dugo će pamtiti 12. oktobar kada je, vračajući se iz Turske gdje mu je sin imao operaciju, doživio saobraćajnu nesreću na Podromaniji.

On se sudario sa kamionom, kojim je upravljao turski državljanin. Srećom, u nesreći nije bilo povrijeđenih, ali je nakon toga doživio niz neugodnosti, jer do danas nije naplatio odštetu.
Pokrenuli postupak

– Pokrenuli smo postupak naplate štete kod „Expertiza d.o.o.“, isti uredno prilažu svu potrebnu dokumentaciju prema birou zelene karte BiH, od policijskog zapisnika PU Sokolac čiji su policajci obavili uviđaj do ostalih pratećih dokumenata. Biro zelene karte BiH šalje dokumente prema kolegama u Turskoj i tada je usljedio šok. Turci su vratili dopis u kojem odgovaraju da na području Turske ne postoje registarske oznake s kamiona u turskim osiguravajućim kućama. Poslije su tražili fotografije koje je napravila policija na mjestu udesa. Odgovor i dalje čekamo – kaže u jednom dahu Kapo.

Prema njegovim riječima, postavlja se niz pitanja na koja nema odgovor.
Kontaktirao nadležne institucije

– Kako je mogao kamiondžija proći četiri državna granična prelaza, četiri carinska terminala, toliki broj kamera koja slikaju neregistrovana vozila… Javno pitam Graničnu policiju BiH je li moguće da nam je u državu ušao kamion i izašao sa lažnom policom osiguranja, lažnim registarskim oznakama i lažnim zelenim kartonom – pita se Kapo.

Kapo je naglasio da za sve ima dokaze te da je u više navrata kontaktirao nadležne institucije, ali da nije dobio odgovor prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79