Sarajlije mogu biti zadovoljne: Ponovo će se kupati na bazenima na Bentbaši!

Delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH jednoglasno su usvojili Budžet Federacije BiH za 2023. godinu u iznosu od 6,7 milijardi KM u koji je uvršten i amandman o izdvajanju 1,5 miliona KM za izgradnju bazena Bentbaša.

Prethodno je Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je Budžet Federacije BiH sa 50 amandmana koji su predložili Osmorka i HDZ.

Kao potpredsjednik stranke NES koja je dio Osmorke, općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić tražio je od NES-a da predloži ovaj amandman Predstavničkom domu i zauzme se za podršku projektu.

Kao izuzetno značajan ne samo za razvoj lokalne zajednice, nego i cijelog Kantona Sarajevo, pa i šire, projekat bazena Bentbaša dobio je jednoglasnu podršku.

“Ovo je još jedan korak naprijed ka ispunjenju našeg cilja da ove godine počnemo izgradnju Bazena Bentbaša. Sada je izvjesno da nismo sami u ovome i da imamo i podršku Vlade FBiH. Očekujem sada da se uključe i drugi nivoi vlasti, prvenstveno Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo i ostali i da ubrzamo korake na realizaciji. Idejni projekat novih bazena je završen i sljedećeg mjeseca će biti predstavljen Općinskom vijeću, a na sjednicu će biti pozvani i predstavnici Kantona Sarajevo i Grada Sarajevo kako bismo ih uključili u sve procese projekta,” poručio je načelnik Hadžibajrić.

Načelnik Hadžibajrić najavio je rješavanje pitanja bazena na Bentbaši, te pokrenuo aktivnosti na tome u oktobru, 2022.godine

Bazeni Bentbaša nisu u funkciji od 2009. godine. Trenutno predstavljaju zapušteni i devastirani prostor za koji se ranije nije uspijevalo naći zajedničko rješenje. Idejno rješenje novih bazena Bentbaša uključuje otvorene i zatvorene bazene, uređene zelene površine, prostor za ležaljke i odmor i druge sadržaje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79