“Sarajlije nisu gađali Marsovci nego su ih pobili četnici”!

Povodom Dana sjećanja na sve poginule građane Sarajeva u ratu od 1992. do 1995. godine i 26. godišnjice stradanja 68 građana na pijaci Markale, danas je u Narodnom pozorištu održana komemorativna sjednica tokom koje je došlo do incidenta.

Nakon završetka govora predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Mirze Čelika, prisutnima se iz publike obratio vijećnik BPS-a u Novom Gradu Jasmin Šaljić, koji je kazao da se ne treba koristiti termin “stradali”, već jasno kazati da su građani Sarajeva pobijeni u agresiji. Vlastima i organizatorima komemoracija zamjerio je što agresora ne zovu pravim imenom i pitao ih je zašto ih je strah govoriti istinu.

– Ovo je negiranje zločina genocida. Niko ne kaže ko nas je pobio. Moramo znati ko nas je pobio, ko je pobio ove ljude. Jesu li nas četnici gađali, Marsovci, ili je bila saobraćajna nezgoda?- kazao je vidno revoltirani građanin Sarajeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79