Sarajlije ogorčene: Dolaze na termin revakcinacije u Zetru, a vakcina nema

Određenoj grupi građana Sarajeva 22. i 23. juni su navedeni kao datumi revakcinacije ili druge doze vakcine protiv COVID-19. Dio njih je došao u Zetru, ali tamo neće primiti vakcinu.

Kako je saopćeno 20. juna – proces vakcinacije i revakcinacije je obustavljen jer su utrošene sve raspoložive količine vakcina, a proces je obustavljen do sljedeće isporuke.

Ispred dvorane Zetra zatečeno je nekoliko osoba kojima na papiru stoji današnji datum kao termin revakcinacije, javlja N1

Termin za revakcinaciju - undefined
Foto: N1: Termin za revakcinaciju

Tvrde da nisu dobili poziv, ali im je na papiru naveden današnji ili jučerašnji datum.

Kako je ranije rekao Ademir Spahić, koordinator za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo, nova isporuka vakcina za KS se očekuje danas, 23. juna.

Distribucija prema kantonima ovisit će od dužine provjere od strane Agencije za lijekove BiH.

Ukoliko serija bude ista, mogu se odmah distribuisati i bile bi raspoložive do kraja naredne sedmice. Ukoliko ne bude ista onda je potrebno sačekati da se uradi analiza od strane Agencije.

“Potrebno je naglasiti da revakcinacija Pfizer vakcinom ne mora biti na tri sedmice, nego i na šest sedmica. Nastojat ćemo čim zaprimimo vakcine da obavijestimo naše sugrađane i sugrađanke , kao i sve druge vakcine koje zaprimimo odmah ćemo pozivati na primarnu vakcinaciju”, naglasio je Spahić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79