Sarajlije se oprostile od tragično nastradalog Faruka Mudželeta

U sarajevskom naselju Socijalno dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestovao motociklista Faruk Mudželet. Sa težim povredama odmah je prevezen na KUM gdje su ljekari pokušavali sve da ga spase, nažalost uslijed zadobijenih povreda tokom noći je preminuo.

Noć je obilježilo opraštanje od ovog velikog čovjeka, kako njegova raja kaže, ‘velikog sarajevskog lafa‘.

Dženaza Faruku Mudželezu klanjana je danas 24.02.2021. godine u 13:30 sati na gradskom mezarju Bare.

Pad sa motora bio fatalan

U MUP-u KS su na zvaničnom sajtu napisali sljedeće:

“Dana 21.02.2021. godine u 14:40 sati na kolovozu ulice Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do pada na kolovoz motocikla marke “Honda”, reg. oznaka J94-E-808, kojim je upravljao vozač F.M., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač F.M., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržan na daljem liječenju. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Istog dana u 21,30 sati povrijeđeni vozač je preminuo na pomenutoj klinici. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene sabraćajne nezgode”, stoji u saopćenju MUP-a KS.

Brojne Sarajlije putem društvenih mreža oprostile su se od Mudželeta. On je, inače, bio vlasnik poznate pekare Farina u Titovoj ulici te, kako se vidi iz objava, omiljen u društvu.

Muhamed ef. Velić, jedan je od onih koji su poznavali Mudželeta. Imam džamije Ferhadija u Sarajevu je na Facebooku napisao:

“Hvala vam dobri ljudi na vašim dovama, moj ahbab Faruk je preselio maloprije. Allah da mu se smiluje, oprosti grijehe i uvede u lijepi Džennet, a porodici i svima nama podari sabri džemil. Mi smo Allahovi i Njemu se vraćamo. Gospodaru, srca naša osnaži u saburu i imanu!”, napisao je Muhamed ef. Velić.

“Pričali kako ćemo, šta ćemo, još jutros. A sada ti moram dženazu spremati, brate moj mili. Dok sam tu na dunjaluku, molit ću našeg Gospodara za tebe”, napisao je na Facebooku Kerim M. Zubčević.

Alem Logo, vijećnik u Općini Novi Grad, napisao je na društvenim mrežama:

“Fare brate, da ti Bog podari Džennet. Ne mogu da vjerujem”, napisao je Logo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79