Sarajliji oduzet BMW zbog neposjedovanja vozačke dozvole i neplaćenog duga za kazne od 16.000 KM

Pripadnici Policijske stanice Han Pijesak privremeno su oduzeli automobil BMW kojim je upravljao vozač M.H. iz Sarajeva nakon što su utvrdili da ne posjeduje vozačku dozvolu i da ima dug za kazne od 16.613 KM, saopćili su iz PU Istočno Sarajevo.

U saopćenju je navedeno da se M.H. neposredno prije zaustavljanja oglušio o jasno i vidljivo izdato naređenje policije radi zaustavljanja.

Provjerama je utvrđeno da je vozačka dozvola deponovana zbog realizacije zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B i B1 kategorije, te da je riječ o višestrukom povratniku u izvršenju najtežih prekršaja u oblasti sigurnosti saobraćaja.

Protiv M.H. sudu u Vlasenici bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79