Šarović: Dodik odobrio odlaganje nuklearnog otpada u Bosanskom Novom

Kao što je i Plenković primjetio, Dodik je žarko želio da posjeti Zagreb. Ta želja mu se ispunila ali kad je već otišao u Zagreb, trebao je da iskoristi priliku da nametne pitanje Trgovske gore.

Na kraju sastanka je ispalo da je Trgovska gora interes Hrvatske a Pelješki most vitalni nacionalni interes Republike Srpske – istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Šarović je ponovio da su takvi zaljučci jedna naopaka konstrukcija jer je juče poručeno da će Novi Grad i neke druge sredine biti deponija nuklearnog otpada jer je to vitalni nacionalni interes Hrvatske.

– Propuštena je prilika da se susjednoj zemlji na najvišem nivou saopšti jasan stav da je važno zaštititi interese Novog Grada i dijela Republike Srpske oko Novog Grada. Desila se jedna propala posjeta koja će brzo pasti u zaborav.“ – kazao je Šarović.

Šarović je ponovo naglasio da je prava adresa za rješavanje pitanja Trgovske Gore Predsjedništvo BiH i da ovu priču treba podići na najveći mogući nivo.

– To pitanje treba rješavati u Briselu. Ako bude potrebno treba razmišljati i o pokretanju međunarodne arbitraže kako bi natjerali Hrvatsku da nuklearni otpad deponuje u svojoj unutrašnjosti a ne na granici sa BiH gdje se nalaze najvažniji vodotokovi naše zemlje“ – zaključio je predsjednik SDS-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79