Šarović: Nismo dali saglasnost Dodiku da ide na sastanak s Erdoganom

 

Povodom sutrašnjeg sastanka predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine oglasio se predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazavši da nije dao saglasnost Miloradu Dodiku da sudjeluje na sastanku.

“SDS nije dao saglasnost Miloradu Dodiku da ide na sutrašnji sastanak Predsedništva BiH sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. Ja da sam u toj poziciji ne bih išao, sigurno, obzirom da je i posjeta takvog karaktera. Znači, ona ima čak i privatni karakter i nemamo mi neki sadržaj vezano za tu posjetu. Ide se sa dvojicom drugih članova Predsjedništva. Ja smatram da treba ići na slične diplomatske sastanke samo ako to ima smisla i ako se razgovara o ovim ključnim temama koje su za nas danas vrlo važne”, rekao je Šarović.

Uprkos što Dodik jeste obavijestio lidere opozicionih stranaka, Šarović je Dodiku kazao da je to njegova odgovornost i da bude spreman na kritiku. Dodao je da takav sastanak ima smisla samo ako se razgovara o ključnim temama u smislu da se traži podrška da se Inzkova odluka ukine.

“Međutim, očito je da to neće biti tema. Ili da se razgovara o nastavku ili finansiranju autoputa Beograd – Sarajevo, da je to odluka koja uvijek ima opravdanje i značaj za djelovanje za razgovor sa ovako visokim gostom”, rekao je.

Dodao je da je opozicija suočena sa manipulacijama te da Dodik nije tražio, niti mu je data saglasnost na bilo koji način.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79