Šarović: Podržavamo ukidanje akciza na gorivo

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović pozdravio je odluku Komisije za usaglašavanje Zakona o ukidanju akciza koja je danas na sjednici usaglasila tekst zakona kojim je predviđeno da se akcize na gorivo smanje za 50 feninga na pola godine, uz mogućnost da rok bude produžen tri mjeseca.

– To je dobra vijest što je došlo do usaglašavanja dva različita teksta zakona o akcizama. Šteta što predstavnici SNSD-a nisu bili na ovoj sjednici i ne znamo kako će nakon toga reagovati. Mislim da je ovaj rok ukidanja akciza potpuno prihvatljiv i SDS će dati svoj doprinos na sjednici Predstavničkog doma koja treba hitno da se održi. Mislim da će ovaj prijedlog imati dovoljno glasova, ali ne znamo kako će se SNSD ponašati u Domu naroda i da li će tu blokirati ovu odluku – izjavio je Šarović.

On je rekao da se nada da SNSD neće blokirati donošenje zakona o smanjenju akciza, jer je u interesu svih građana da u ovom vremenu krize gorivo bude jeftinije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79