Saša Lovrić napustio SDS: U vrhu stranke se “uglavnom gledaju lični interesi”

Dugogodišnji član Socijalističke demokratske stranke (SDS), Saša Lovrić, danas je zvanično pridružio redovima Demokratskog narodnog saveza (DEMOS). Ovu političku promjenu potvrdio je Boran Bosaničić, predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a u Banjaluci.

Bosaničić naglašava da Lovrićev prelazak nije rezultat nikakve političke trgovine, već isključivo proizlazi iz njegove želje da djeluje u okviru DEMOS-a, te da svoj politički angažman usmjeri u korist građana Banjaluke.

Lovrić, izražavajući razočaranje prema SDS-u, ističe da je godinama bio član ove stranke, ali da ga je motivirala neusklađenost planova i programa stranke s onim što smatra bitnim za javni interes. Dodao je da se u vrhu SDS-a previše pažnje posvećuje ličnim interesima, a nedovoljno stvarnim potrebama građana.

Važno je istaknuti da Lovrić nije tražio nikakve pozicije ili privilegije od DEMOS-a te da je njegov pristup motiviran isključivo željom da doprinese političkom integritetu i dobrobiti građana.

Na nedavnoj konferenciji za novinare, članovi DEMOS-a su istaknuli da su u septembru privukli 60 novih članova, a da se očekuje još 30 pridruženja do kraja godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79