Foto: Klix.ba
Sastanak bez NiP-a i Naše stranke: Čović i Nikšić u Konjicu raspravljaju o kadrovskim pitanjima

Sastanak bez NiP-a i Naše stranke: Čović i Nikšić u Konjicu raspravljaju o kadrovskim pitanjima


Danas su u Konjic stigli ključni predstavnici federalne vlasti kako bi održali sastanak na kojem će se razmatrati aktuelni problemi i kadrovska rješenja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Premijer Federacije BiH i lider SDP-a, Nermin Nikšić, predvodio je delegaciju SDP-a, dok je delegacija HDZ-a bila pod vodstvom Dragana Čovića.

Glavne teme sastanka uključuju pitanje Upravnog odbora Federalne televizije, kao i rješavanje niza drugih problema unutar Federacije BiH.

Ipak, primjetno je odsustvo predstavnika Naroda i pravde te Naše stranke, uprkos tome što su i oni dio federalne vlasti.

Ovaj sastanak dolazi nakon prethodnog susreta Nikšića i Čovića početkom augusta u Mostaru, gdje je naglašeno da je fokus bio na funkcionalnosti vlasti.

Čović je tada na svom X profilu istakao da je dobra saradnja ključna za stabilnost i razvoj BiH te za protok reformskih procesa na nivou FBiH i BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija