Foto: Screenshot
Nikšić prije sastanka kritikovao ministra Rimca: Izletio je iz kolosijeka, to se ne smije dešavati

Nikšić prije sastanka kritikovao ministra Rimca: Izletio je iz kolosijeka, to se ne smije dešavati


Premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a, Nermin Nikšić, uoči sastanka sa liderom HDZ-a, Draganom Čovićem, u Konjicu, istakao je da će glavna tema biti funkcionisanje federalne vlasti.

Nikšić je naglasio da se radi o redovnim sastancima, koji su do sada bili efikasni i rezultirali konkretnim dogovorima.

Međutim, Nikšić je posebno ukazao na ponašanje ministra Rimca, navodeći da je “iskočio iz kolosijeka”. Prema Nikšiću, ovakvo ponašanje ne smije se ponavljati u aktuelnoj vladi. Ministri, kako kaže, trebaju svoje stavove iznositi na sjednicama vlade, a ne putem javnih kritika. “Ovo je prvi put da je neki ministar na taj način postupio u mom mandatu, i sigurno ću o tome razgovarati s njim,” poručio je Nikšić.

Premijer je također pojasnio da unutar BH-Gasa ne može postojati poslovnica sa upravnim odborom, jer bi to ugrozilo integritet kompanije.

Govoreći o političkoj situaciji na državnom nivou, Nikšić je izrazio sumnju da će doći do sastanka koalicije, ali je naglasio važnost jedinstvenih odluka u federalnoj vladi. Prema njegovim riječima, odluke donošene jednoglasno su mnogo efikasnije nego preglasavanja koja izazivaju nesuglasice unutar vlasti.

Nikšić je također kritizirao pojedine kantone za blokiranje plana rasta, što, prema njegovom mišljenju, otežava provođenje ključnih reformi.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija