Foto: Crna-Hronika
Dugogodišnji problem Zeničana: “Onaj ko ima šteli u Gradskoj upravi ne mora da satima čeka na suncu”

Dugogodišnji problem Zeničana: “Onaj ko ima šteli u Gradskoj upravi ne mora da satima čeka na suncu”


Građani Zenice izrazili su veliko ogorčenje zbog navodnog korištenja „štela“ u gradskoj upravi, gdje se, prema svjedočanstvima, favorizuju poznanici i prijatelji za ovjeru dokumenata. Mnoge osobe su primijetile da su pojedinci, koji nisu čekali u redu kao svi ostali, brzo i bez problema obavili potrebne formalnosti zahvaljujući svojim poznanstvima.

Dugogodišnja agonija u šalter sali Gradske uprave Zenica: Dok jedni satima čekaju na ovjeru dokumenata, poznanici i politički poslušnici “preskaču” redove

Mjesecima, mještani Zenice i brojnih sela koji pripadaju Zenici, svakodnevno svjedoče bahatosti pojedinih uposlenika Gradske uprave koji radi na ovjeri dokumenata piše Crna-Hronika.

Dok jedni satima čekaju na suncu i u redu, postoje “privilegovani” (pravi i zdravi) koji zbog PRIVILEGIJE (prijateljstvo, rodbinska veza, isti stranački dres) ovjere i sve druge poslove završavaju preko reda.

Svakodnevne pritužbe ogorčenih građana još nisu dale rezultata, a ukoliko se odlučite pobuniti i ukazati na nepravdu, budete odstranjeni ili vam pozovu policiji jer remetite njihov “red”.

Ovo je u Zenici svakodnevnica, zbog čega je većina prisiljena, s mukom teško zarađeni novac, ostavljati kod notara.

Rijeka je ljudi koji su zbog takvih postupaka zakasnili na autobuse, pa naredne autobuske linije, na izuzetno visokim temperaturama, satima čekaju…

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija