Savjetnik šefa diplomatije Hrvatske: Bakir Izetbegović je izravni krivac za propast izbornih pregovora

Gost N1 Studija bio je Domagoj Knežević s Hrvatskog instituta za historiju te savjetnik ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana za BiH.

Knežević je govorio o nedavno propalim pregovorima za izbornu reformu u našoj zemlji. Za propast pregovora o reformi izbornog zakona otvoreno je optužio lidera SDA.

– Pregovori su sada u fazi mirovanja. Po meni, izravni krivac za njihovu propast je predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Hrvatski politički predstavnici su bili najkonstruktivniji.

Njihovi prijedlozi su bili verificirani na prethodnim pregovorima u Neumu od strane Venecijanske komisije kao prijedlozi koji akceptiraju i uključuju ukidanje svih onih diskriminacija koje su bile prema presudama Evropskog suda za ljudska prava – rekao je Knežević i dodao:

– Hrvatski politički predstavnici dali su najkonstruktivnije prijedloge kako bi se riješila trenutna politička kriza koja je uzrokovana željom dijela bošnjačke političke elite da i dalje biraju hrvatske političke predstavnike.

Bošnjaci su već tri puta izabrali Željka Komšića i to je dovelo do nepovjerenja između Bošnjaka i Hrvata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79