Savo Marinković se branio šutnjom! Tužilaštvo KS ga direktno tereti da je pucao u sarajevske policajce

Savo Marinković se branio šutnjom! Tužilaštvo KS ga direktno tereti da je pucao u sarajevske policajce


Savo Marinković, osumnjičeni za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom Polju u Sarajevu boravio jutros na ispitivanju u Tužilaštvo KS.

Marinković je prije dva dana izručen BiH i premješten u KPZ u Sarajevu, a prema potjernici, već mu je određen jednomjesečni pritvor.

Međutim, on se jučer morao pojaviti pred sudijom na okolnosti prijedloga Tužilaštva i osnova sumnje koja mu se stavlja na teret.

Prema informacijama “Avaza“, Tužilaštvo KS je ostalo pri svom prijedlogu i sumnji da je učestvovao u ovom krivičnom djelu. To su jasno rekle i tužiteljice, koje rade na ovom predmetu.

Kako Avaz saznaje, Marinkoviću je jutros precizno pročitano da ga Tužilaštvo KS, na osnovu dokaza koje ima, tereti da je pucao i likvidirao sarajevske policajce. Taj osnov sumnje mu je i pročitan.

Ali, za razliku od jučerašnjeg izjave u sudnici, kada je rekao da on nema veze s likvidacijom policajaca i da je tražio po skraćenom postupku da bude izručen BiH, u Tužilaštvu KS nije ništa govorio.

– Branio se šutnjom – rečeno je.

On će biti ispitan i u narednim danima. Tužilaštvo s druge strane vrlo brzo će podići optužnicu.

Radi se o vjenčanom kumu Aleksandra Macana, koji je u iskazu Tužilaštvu krajem prošle godine, a nakon predaje, rekao da je Sava pucao u policajce, a da su on i Marko Trifković Žižan, koji je, također, u pritvoru, krali vozilo.

S dolaskom Marinkovića konačno bi se, nakon skoro četiri godine, trebala staviti tačka na mučki događaj koji je potresao kompletnu državu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija