SBiH Našoj stranci: Zadužili se KS za 660 miliona KM, grad je postao poprište ubistava

SBiH Našoj stranci: Zadužili se KS za 660 miliona KM, grad je postao poprište ubistava


Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Sarajevo oglasilo se danas saopćenjem u kojem odgovaraju na prozivke upućene njima kroz saopćenja Naše stranke.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

“Kako smo označeni kao hijene, citiramo: “prislanjajući se koliko-toliko uz SDA žele uzeti dio njihovih glasova. To je prijateljstvo hijene, kakvo SDA i zaslužuje…” te smo prinuđeni “Njihovoj stranci” javno odgovoriti.

Hijene su u zoologiji opisane kao strvinari i kako SBiH nije niti na jednom nivou vlasti, to se teško možemo dovesti u kontekst sisanja krvi i čerupanja mrtvih životinja. Naša stranka je vlast i može se dovesti u kontekst sisanja (krvi) novca svim građanima BiH i čerupanja, umjesto životinja, budžeta na svim nivoima vlasti – navode iz KV SBiH Sarajevo.

Dodaju kako su ujedno uspjesi o kojima pišu i govore “uspjesi strvinara, jer ste za vrijeme vaše vlasti zadužili Kanton Sarajevo za 660 miliona KM. Niste zaradili jer prema iskustvu i biografijama to ne znate, već ste zadužili Kanton Sarajevo na način da će i vaši unuci morati vraćati te kredite”.

– Od svjetskih zvijezda doveli ste Priju u seriji koncerata i za mlado i staro.

Što se tiče parkova, teško ih je i dronom pronaći. Od obnovljenih trgova ne vidjesmo niti jedan, pardon, ima onaj “grandiozni” kod Sarajevo-šuma.

Aviolinije plaćate budžetskim novcem svih nas, tj. subvencionirate aviolinije na radost penzionera, koji imaju priliku putovati u svjetske centre od njihovih 600 KM penzije – ironični su iz ove stranke.

Ono što jeste urađeno, dodaju u saopćenju, jest obnova javnog prijevoza, ali za tu svrhu je, ističu, zaduženje Kantona samo po tom osnovu već 450 miliona KM.

  • Ono što ste obećavali, a rekli ste da ste drugačiji od svih:
  • sa dvije nacionalističke stranke ušli u vlast,
  • sve poluge vlasti ste predali SNSD-u i HDZ-u,
  • rodbinu, kumove, prijatelje ste postavili na rukovodeća mjesta,
  • na nivou Kantona Sarajevo doveli ste komunalna preduzeća do faze raspadanja (strvinari),
  • svaki direktor ili izvršni direktor komunalnih preduzeća je pod istragom,
  • budžet Kantona Sarajevo doveli ste do faze uništenja,
  • Kanton Sarajevo je poprište ubistava, a gotovo svaki dan imamo “samozapaljenje” auta…

Ovo je samo mali dio strvinarenja “Njihove stranke” i javno vas molimo, ostavite na miru SBIH i naše učešće na općinskim izborima i naš izbor sa kim ćemo.

Na kraju, vi jeste dio originalne Trojke i ne postoji kopija Trojke jer da biste nešto kopirali, to mora da je uspješno, a ovo vaše je bolesno neuspješno”, zaključuju u saopćenju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija