Schmidt poslao poruku biračima: Glasajte, iskoristite svoje demokratsko pravo

Moj ured će pratiti ovaj proces, a ja ću intervenirati ukoliko bude neophodno kako bi osigurali da se vaša volja, kao glasača, poštuje, istakao je Šmit.
Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) uputio je poruku svim građanima BiH uoči Općih izbora.

Prenosimo je u cijelosti.

Prevazilaženje izazova
– Poštovani građani i građanke Bosne i Hercegovine,

sutra ćete birati one koji će vas predstavljati u institucijama na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou, one kojima ćete povjeriti dužnost da vode ovu zemlju, rade na ispunjenju vaših potreba i iznalaženju rješenja za prevazilaženje izazova. Pozivam sve glasače u ovoj zemlji da iskoriste ovo demokratsko pravo i privilegiju, te aktivno učestvuju u definiranju kursa ove države za naredne četiri godine.

Neki kažu da se ništa ne mijenja i da politika stoji u mjestu. Postoje mnogi nagomilani problemi koji čekaju vaše političke predstavnike da zasuču rukave i nađu rješenja, jer život ne stoji u mjestu. Vidjeli smo kroz pandemiju, rat u Ukrajini, rastuću inflaciju i nadolazeću energetsku krizu da uvijek postoje novi izazovi, a vaše institucije moraju biti u stanju da na njih odgovore. U protivnom će vaša djeca odgovoriti tako što će otići iz ove zemlje.

Beskrajne političke blokade moraju prestati
Zato morate učestvovati u sutrašnjem odlučivanju. Morate izabrati predstavnike koji će raditi za vas i za vašu djecu, za vaš prosperitet u ovoj prelijepoj zemlji. Beskrajne političke blokade moraju prestati. Ne može više biti vlada u tehničkom mandatu. A institucije moraju raditi kako bi napokon iskorijenile diskriminaciju iz izbornog sistema ove zemlje.

Taj proces započinje sutra ispunjenjem vaše građanske dužnosti na biralištima, a nastavlja se brzim formiranjem vlasti na osnovu izbornih rezultata. Moj ured će pratiti ovaj proces, a ja ću intervenirati ukoliko bude neophodno kako bi osigurali da se vaša volja, kao glasača, poštuje.

Vratimo Bosnu i Hercegovinu na put ka prosperitetu kakav njeni građani i građanke zaslužuju – poručio je Šmit.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79