SDA Centar: Trojka u Centru ne postoji, ne mogu ni dnevni red izglasati

SDA Centar: Trojka u Centru ne postoji, ne mogu ni dnevni red izglasati


Današnji prekid sjednice Općinskog vijeća Centar zbog nemogućnosti tzv. Trojke da uopšte usvoji dnevni red, ali i zbog napuštanja sjednice od strane vijećnika NIP-a, konačna je potvrda da Trojka u Centru ne postoji – poručili su iz SDA Centar.

Iz faze potpune nekomunikacije danas su stranke tzv. Trojke prešle u fazu pokušaja međusobnog izbacivanja iz općinskih komisija što se oslikava u namjeri NIP-a da smijeni kadrove Naše stranke i postavi svoje.
Klub SDA u Općinskom vijeću Centar sve vrijeme ovog mandata glasa principijelno i moralno te podržava sve prijedloge od interesa za građane, ali istovremeno nema kapacitete ni obavezu da pokrije sve pukotine vladajuće koalicije i da im svojim rukama čuva većinu. SDA će podržati svaki dobar prijedlog i inicijativu, ali nikada neće biti talac političkih obračuna između drugih stranaka.
Pozivamo stranke tzv. Trojke u Centru da ostave po strani lične obračune, da ne troše energiju na međusobne smjene kadrova i da interese građana i društva, poput stadiona Asim Ferhatović Hase i njegovog osposobljavanja za evropske nastupe Fudbalskog kluba Sarajevo naredne sezone, ali i za utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine u našem gradu, stave u prvi plan – poručuju iz SDA u svom saopćenju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija