SDA Kalesija: Načelnik Sead Džafić javno priznao da želi raditi nezakonito

Ako se po jutru dan poznaje, onda će se aktuelnom načelniku Kalesije Seadu Džafiću, vrlo brzo smrknuti, poručili su iz SDA Kalesija.

U saopćenju podsjećaju kako je Džafić na otvaranju kampanje za predstojeće Lokalne izbore, u borbi za drugi mandat, optužio pomoćnike da su vršili opstrukcije u njegovom radu kada su u pitanju investicije, infrastrukturni razvoj i realizacija projekata.

– Džafić je, vjerovatno, pokušao prebaciti odgovornost za neispunjenje obećanja iz 2016. godine na svog protukandidata, a šefa jedne od službi u Općini, koji je kandidat Stranke demokratske akcije. Ništa tu ne bi bilo sporno, budući da se radi o predizbornoj kampanji, da nije nastavio riječima: “Neko će se pitati zašto?” a zatim dao i odgovor: “Nije zakon dozvolio da to odradimo, na način kako sam ja to želio…”

Ako će se suditi prema stavovima Džafića sa početka kampanje, iz kalesijske SDA mogu biti ponosni na svog kandidata koji je trenutnog šefa sprječavao u izvršenju nezakonitih radnji. Iako je Zijad Kulanić spriječio Džafića da radi nezakonito, ima i onih koji to nisu, pa se s pravom može očekivati da nadležna tužilastva provjere sve Džafićeve sporne projekte – poručili su iz kalesijske SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79