SDA o Dodiku: On obmanjuje narod, od entiteta RS ne može napraviti državu

SDA o Dodiku: On obmanjuje narod, od entiteta RS ne može napraviti državu


Stranka demokratske akcije (SDA) oštro je reagovala na posljednje izjave Milorada Dodika u vezi s posjetom direktora CIA-e Williama Burnsa, secesijom Republike Srpske i državnom imovinom.

“Svakodnevne kontradiktorne izjave Milorada Dodika već su postale uobičajene za javnost u Bosni i Hercegovini. Njegovi stavovi variraju u skladu s reakcijama opozicije u entitetu RS, mijenjajući se gotovo na dnevnoj bazi. Najnoviji primjer je njegova izjava da nikada nije planirao secesiju, nakon što je pokazao servilnost prema direktoru CIA-e, samo da bi dan kasnije prijetio secesijom ako neko pokuša dodijeliti imovinu Bosni i Hercegovini”, navode iz SDA.

SDA ističe da Dodik svjesno manipulira javnošću, ignorišući ustavne činjenice i odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

“Entitet RS ne posjeduje državnu imovinu – ta imovina pripada državi Bosni i Hercegovini. Ustavni sud BiH je nizom odluka, uključujući i onu donesenu ove godine, jasno stavio do znanja da entitet RS ‘nema ustavnu nadležnost za reguliranje pitanja nepokretne državne imovine, jer je to isključivo pravo Bosne i Hercegovine'”, poručili su iz SDA.

Također, naglašavaju da Dodik vara svoj narod, navodeći ih na vjerovanje da od entiteta može stvoriti državu s imovinom, dok istovremeno vara i investitore koji planiraju ulaganja u RS.

“Svi investitori trebaju biti svjesni da prema presudi Ustavnog suda BiH, entiteti nemaju pravo raspolaganja državnom imovinom. Zbog toga će sve nezakonite investicije biti poništene, uložen novac propasti, a odgovorni, uključujući Milorada Dodika, krivično odgovarati”, zaključuje SDA.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija