SDA o Okerićevom ograđivanju: Udruženja nisu NIP-ova, već ih samo vode lokalni predsjednici i osnivači NIP-a

Današnja konferencija za medije koju je organizirao predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, njegov je neuspjeli pokušaj da javnosti opravda dokaze o budžetskom finansiranju udruženja bliskih njegovoj vladajućoj stranci Narod i pravda – tvrdi Kantonalni odbor SDA Sarajevo u novom saopćenju.

Okerić kaže da nije on dodijelio novac NiPovim udruženjima nego njegov kabinet

“U patetičnoj jadikovci pred kamerama, Okerić je ponavljao kako se on samo fotografiše na svečanosti dodjele, da sredstva nije dodjeljivao predsjedavajući, nego njegov kabinet, da udruženja nisu NIP-ova, već da ih samo vode lokalni predsjednici i osnivači NIP-a. Nije šija, nego vrat!

U stranačkoj operaciji raspodjele javnog novca, Okerić se predstavlja slučajnim prolaznikom i tvrdi da komisiju bira šefica kabineta, da je procedura jasna, kao i evaluacija prijava, navode iz KO SDA Sarajevo.

“Međutim, propušta pojasniti kako uprkos toj transparentnosti, budžetski novac ipak završi u rukama njegovih stranačkih kolega. Kaže i to da mu ne bi palo napamet da prebrojava krvna zrnca povratnika, navodeći primjer finansiranja udruženja povezanog sa aktivistima SDA. Međutim, Okerić izbjegava pojasniti kako je tom udruženju dodijeljeno duplo manje sredstava, u odnosu na udruženje koje je osnovao i koje s pozicije ministra promovira njegov stranački kolega Adnan Delić.

Ističu da je na kraju svog neuvjerljivog lamentiranja, Okerić ustvrdio da svoj rad zasniva na dobrim namjerama, kao da je on NIP-ov humanitarni aktivista, a ne predsjedavajući Skupštine KS.

“Umjesto svojih namjera, Okerić treba provoditi zakon, što on kao višestruki, presuđeni saučesnik u donošenju neustavnih zakonskih propisa Skupštine KS, očigledno ne razumije”, saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79