Policajac kažnjen sa 200 KM zbog slike u uniformi: Prijavio ga zamjenik komandira koji se slika po FB

Policajac kažnjen sa 200 KM zbog slike u uniformi: Prijavio ga zamjenik komandira koji se slika po FB


Policajac Armin Zonić iz Tuzle kažnjen je sa 15% od plate, odnosno 200 KM zato što je objavio na Instagram story-u sliku u službenoj uniformi MUP-a Tuzlanskog kantona – piše Crna-Hronika.

Armina Zornića prijavio je zamjenik komandira MUP-a TK Alija Imamović koji na Facebook-u i dalje drži svoju sliku u službenoj uniformi MUP-a Tuzlanskog kantona ali on vjerovatno neće biti kažnjen od strane Unutrašnje kontrole MUP-a TK.

Dupli aršini MUP-a TK: Kažnjavaju policajce nižih činova ali oficire ne smiju?

 

“Kažnjen sam od strane Unutrašnje kontrole MUP-a TK i to 15 % od plate zbog fotografije u uniformi. Prijavio me je moj zamjenik komandira kojem sam našao ovu sliku na Facebook-u. Da džaba ne pokazujem Rješenje o disciplinskoj sankciji. Prije 12. godina su mi rekli, gdje prestaje logika, tu nastapa policija.

Od danas, u to stvarno vjerujem. Baš sam bio u zabludi. Da ne spominjem pravilnike i članove, ali svim policijskim službenicima je zabranjeno da objavljuju uniforme na društvenim mrežama fotografije. Uglavnom je to prolazilo ispod radara, dok me moj zamjenik komandira nije prijavio iako on ima takvu fotografiju.

Što se tiče pravila, pogriješio sam i kažnjen sam. ” – izjavio je Armin Zornić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija