SDA se obrušila na Kasumovića zbog blokade računa RMU Zenica: Čas podržava, čas blokira rudare

Općinski odbor SDA Zenica uputio je saopćenje za javnostkoje se tiče gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Prenosimo ga u cijelosti:

– Koliki je Fuad Kasumović licemjer najbolje se vidi iz njegovog odnosa prema Rudniku mrkog uglja Zenica. Još jučer je, tobože, davao podršku rudarima u njihovoj borbi za radnička prava i boljitak rudnika, da bi nedugo nakon toga blokirao račune RMU Zenica i ostavio rudare bez toplog obroka zbog kamata na namet koji je, da apsurd bude veći, davno proglašen neustavnim. I sve to radi manipulišući rudarima preko svojih par jataka u rudničkom sindikatu, kojima je uhljebio djecu u javnim preduzećima.

Klub vijećnika SDA je 4. januara, na 17. sjednici, predložio da se dnevni red dopuni zaključkom kojim bi se odobrila pomoć rudarima i otpisale zatezne kamate, ali je aktuelna većina kojom upravlja Kasumović to odbila bez ikakvog obrazloženja.

U aprilu 2021. SDA je također predložila da se rudarima odobri jednokratna pomoć, ali je Kasumović, umjesto da inicijativu podrži i djelima pokaže da želi dobro rudarima, osuo salvu uvreda na predsjednicu Kluba SDA Eminu Tufekčić, poručivši da joj “svaka šamara traži”.

SDA ne odustaje od borbe za prava rudara i borbe protiv bahatog gradonačelnika koji bi dijelo “šamare” svima koji se protive njegovom licemjernom i bahatom upravljanju našim gradom i javnim budžetom. Tako ćemo tražiti da se iz budžeta za 2022. godinu izdvoji interventna pomoć za svakog rudara od 500 KM.

Jer, ako je Kasumović mogao da izdvoji 250.000 KM za projekat zgrade Gradske uprave na Trgu BiH, onda se moraju naći pare za pomoć rudarima. Rudari također moraju znati da je Kasumović kibicovao na zgradu hotela Rudar i da je to najvjerovatnije pozadina blokade računa RMU Zenica.

Da je želio dobro rudarima mogao je prihvatiti zahtjev Uprave RMU Zenica iz februara 2021. godine za otpis kamate, ali Kasumović takav prijedlog nikad nije dostavio gradskim vijećnicima. Ako je i od Kasumovića, previše je – zaključeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79