SDA već krenula u predizbornu kampanju: Kažu da Stari Grad nije za prodaju

Centralna izborna komisija donijela je odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo. Izbor će se održati u nedjelju, 29. oktobra 2023. godine.

Kao kandidati do sada su zvanično prijavljeni Irfan Čengić, Dženan Selimbegović. Na Instagram profilu mladog SDA političara Harisa Zahiragića, objavljena je fotografija mladića iz stranačke organizacije SDA Stari Grad koji se aktivno pripremaju za predizbornu kampanju.

Njihova fotografija ima natpis: “Stari Grad nije za prodaju” – piše Crna-Hronika.

Dženan Selimbegović kandidat SDA za načelnika općine Stari Grad

Na brojnim automobilima u Općini Stari Grad jutros su osvanuli leci sa pitanjem ‘Je'l vakat?’.

Na propagandnom materijalu nema nikakvog stranačkog loga, no zelena boja kao i font slova ukazuju na SDA-ovu propagandu.

nače, u toku su pripreme za prijevremen izbore u Općini Stari Grad, nakon što je opozvan uhapšeni načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Kandidat SDA je Dženan Selimbegović, a protukandidat mu je SDP-ov odnosno Trojkin Irfan Čengić. Pored toga, SDA Stari Grad za sutra je zakazala press-konferenciju na kojoj bi trebao biti predstavljen Selimbegović.

Na presici će se osim SDA-ovaca obratiti i NES-ovci koji su podržali Selimbegovića. Inače, uhapšeni Hadžibajrić zamjenik je predsjednika NES-a piše Raport.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79