SDA zabrinuta hoće li Trojka biti u stanju poboljšati sigurnost saobraćaja u KS

SDA zabrinuta hoće li Trojka biti u stanju poboljšati sigurnost saobraćaja u KS


Posljednja konferencija za medije koju je organizirala Vlada Kantona Sarajevo obična je predstava za javnost, saopćili su danas iz SDA Sarajevo.

– Upriličena s ciljem da se građani umire, a odgovornost Vlade i skupštinske većine za nedonošenje pravovremenih i odgovarajućih odluka prebaci negdje drugdje. To je stil vladanja Facebook vlade, čiji programski ciljevi su nerealizovani, a koja mjere opće sigurnosti i sigurnosti saobraćaja najavljuje i mijenja od slučaja do slučaja.

Trojka je na početku svog drugog mandata u Kantonu Sarajevo, a njena vlast još “konstatuje i detektuje prepreke u sistemu”. Dok pred javnost izlaze s obimnim prijedlozima, oni se ponašaju kao opozicionari, kao da vlast, skupštinska većina i odluke nisu u njihovim, već u nečijim tuđim rukama. Nakon što je četiri godine proveo u ministarskoj fotelji, Admir Katica ne može govoriti o tome šta treba uraditi, već šta je do sada uradio u smislu poboljšanja opće sigurnosti i sigurnosti saobraćaja u Kantonu Sarajevo.

Umjesto nabavke helikoptera, najavljenih mjera čija provedba nije u njihovoj nadležnosti, te neinteligentne odluke o smanjenu brzine na magistralnoj cesti u Kantonu Sarajevo, trojka bi trebala da se probudi iz svog sna, počne da radi i inicira potrebne zakonske izmjene, pooštri sankcije, preventivno djeluje i educira srednjoškolce i njihove roditelje, te pojača kontrolu ljekarskih pregleda za vozače i kandidate. To što premijer KS Nihad Uk ceremonijalno prekine svoje putovanje i vrati se u Sarajevo, nije neka utjeha. U smislu dosadašnje efektivnosti rada Vlade, sigurnosti i kvaliteta života građana Kantona Sarajevo, svejedno je je li on na svom radnom mjestu, ili je na Marsu – navode iz sarajevske SDA.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija