SDA žestoko opleo po Ivani Marić: Priznala je “jaransko uhljebljavanje”

M-tel vlada Kantona Sarajevo je imenovanjem na mjesto predsjednice Nadzornog odbora JU Kamerni teatar 55, umjesto da je osudi, nagradila svoju “analitičarku” i promotorku Ivanu Marić za njene uvredljive stavove o građanima Bosne i Hercegovine, Bošnjacima, saopćeno je večeras iz sarajevske SDA.

Kako navode iz SDA, nakon odustajanja tzv. Četvorke, a danas Trojke, od njenog imenovanja za dogradonačelnicu grada Sarajeva, i to tek nakon pritiska javnosti zbog uvredljivih izjava o jednom cijelom narodu, nazivajući ga “nepostojećim” i onima koji su “sebi izmislili naziv Bošnjaci da ne bi bili samo muslimani”, očekivalo se izvinjenje Četvorke zbog njene kandidature.

– Međutim, umjesto očekivanih osuda, nju je M-tel vlada danas nagradila. Istovremeno, Marić je u svojoj izjavi da ju je predložio njen, kako navodi, drug Damir Marjanović, priznala da ova većina na odgovorne pozicije imenuje kadrove po “drugarskoj osnovi”, te da rade upravo ono što fakturišu drugima. Pravdajući svoje imenovanje time da je “zaljubljenik pozorišta”, pa je stoga valjda logičan slijed događaja imenovanje za predsjednicu Nadzornog odbora tako važne kulturne ustanove, je vjerovatno i logično u slučaju Ivane Marić jer je, pretpostavljamo, nakon što je ustanovila da je zaljubljenik analiza sebe istim principom proglasila analitičarkom.

KO SDA Sarajevo izražava žaljenje zbog činjenice da profesor Damir Marjanović, prije svog prijedloga, nije razmislio o uvredljivim izjavama Ivane Marić o građanima naše zemlje, a zbog kojih je Ivana Marić ostala bez dogradonačelničke pozicije, te da svoju poziciju u vlasti koristi za favorizovanje svojih prijatelja. Građani Kantona Sarajevo, naročito ona većina na koju su se odnosile uvrede Ivane Marić, nisu zaslužili takav odnos – saopćeno je iz SDA Sarajevo.

KO SDA Sarajevo: M-tel vlada KS nagradila Ivanu Marić za izrečene uvrede, ona priznala “jaransko uhljebljavanje”

M-tel…

Posted by SDA – Stranka Demokratske Akcije Sarajevo on Thursday, 1 April 2021 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79