SDP BiH odbija podršku setu zakona u RS: Mijatović osudio Dodikove poteze

SDP BiH odbija podršku setu zakona u RS: Mijatović osudio Dodikove poteze


Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH, Vojin Mijatović, iznio je svoje stavove povodom zakazane sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (RS) za četvrtak.

Mijatović je istaknuo da na dnevnom redu te sjednice nalazi se set zakona koji, prema njegovim riječima, označava konačno urušavanje i dugotrajnu međunarodnu izolaciju kako RS, tako i svih građana te entiteta.

SDP BiH neće podržati Dodikov izborni zakon, referendum, niti bilo kakav pokušaj omalovažavanja žrtava genocida u Srebrenici, kao ni Dodikov zakon o nevladinim organizacijama i stranim agentima.

Nadalje, Mijatović je izrazio uvjerenje da Dodik ima ozbiljan problem s postizanjem većine, budući da je veliki broj poslanika vladajuće većine zabrinut zbog mogućnosti da budu stavljani na crne liste nakon ove sjednice.

Također je napomenuo da neće imati podršku ni od ostatka opozicije, bar ne prema trenutnim tvrdnjama, ali da ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati. Dodik planira održati veliki miting istog dana, a očekuje se dolazak brojnih autobusa iz Beograda kao podrška.

Mijatović je naglasio da SDP BiH u RS ima jasan i glasan stav, pozivajući ostale poslanike na odgovornost i mudrost u donošenju odluka. Kritizirao je politiku Dodika i njegovih pristaša, ističući da ne žele snositi posljedice njihovih odluka koje, kako tvrdi, idu na štetu građana.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija