Srbija i Vučić odlučno protiv Rezolucije o Srebrenici: Borićemo se do kraja

Srbija i Vučić odlučno protiv Rezolucije o Srebrenici: Borićemo se do kraja


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas odlučnost Srbije da se bori do kraja protiv eventualne rezolucije o genocidu u Srebrenici koju bi usvojila Generalna skupština UN.

Vučić je najavio da će u slučaju usvajanja takve rezolucije Srbija istog dana kandidovati za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN.

Smatra da bi Srbija u tom slučaju ubjedljivo pobijedila dvije NATO zemlje iz Istočne Evrope koje su najavile kandidature za isto mjesto.

“Kad izglasaju rezoluciju i ako je izglasaju jer ćemo se boriti do posljednjeg trenutka, istog dana ćemo se kandidovati za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN za 2025. i 2026. godinu”, rekao je Vučić novinarima u kasarni “Vasa Čarapić”.

Vučić je najavio da će doskorašnji predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić, u svojstvu specijalnog izaslanika, sutra uručiti Vučićevo pismo predsjedniku Generalne skupštine UN.

“Borićemo se do kraja, male su šanse da pobijedimo ali iznenadiće se rezultatom, koliki je stepen otpora slobodarskih naroda u svijetu, koliko je zastava Srbije popularna kod slobodoljubivih naroda i kako ljudi više neće da kao noj zabadaju glavu u pijesak”, zaključio je Vučić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija