Srbija i Vučić odlučno protiv Rezolucije o Srebrenici: Borićemo se do kraja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas odlučnost Srbije da se bori do kraja protiv eventualne rezolucije o genocidu u Srebrenici koju bi usvojila Generalna skupština UN.

Vučić je najavio da će u slučaju usvajanja takve rezolucije Srbija istog dana kandidovati za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN.

Smatra da bi Srbija u tom slučaju ubjedljivo pobijedila dvije NATO zemlje iz Istočne Evrope koje su najavile kandidature za isto mjesto.

“Kad izglasaju rezoluciju i ako je izglasaju jer ćemo se boriti do posljednjeg trenutka, istog dana ćemo se kandidovati za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN za 2025. i 2026. godinu”, rekao je Vučić novinarima u kasarni “Vasa Čarapić”.

Vučić je najavio da će doskorašnji predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić, u svojstvu specijalnog izaslanika, sutra uručiti Vučićevo pismo predsjedniku Generalne skupštine UN.

“Borićemo se do kraja, male su šanse da pobijedimo ali iznenadiće se rezultatom, koliki je stepen otpora slobodarskih naroda u svijetu, koliko je zastava Srbije popularna kod slobodoljubivih naroda i kako ljudi više neće da kao noj zabadaju glavu u pijesak”, zaključio je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79