SDS i Vlada RS se pobrinuli za radnike stranke koji su bez posla zbog crne liste

Nakon izazova s blokiranim tekućim računom SDS-a zbog prisutnosti stranke na američkoj crnoj listi, stranka se angažirala kako bi pronašla put do sudjelovanja na izborima.

Delegacija SDS-a, koju su činili Vukota Govedarica, Dragomir Vasić i Zoran Latinović, održala je konstruktivan sastanak s predstavnicima Ministarstva financija RS i Vlade RS kako bi pronašli rješenje za osiguranje budžetskih sredstava SDS-u, koji je bio blokiran.

“Uspjeli smo da nađemo rješenje. Bez obzira na naše političke razlike, zahvalni smo”, izjavio je Vukota Govedarica.

Stranka SDS je već dugi niz godina na OFAC listi, što je rezultiralo mogućnošću otvaranja samo jednog računa, bez mogućnosti podračuna.

“I mi smo podržali taj zakon o radu, ko zna kroz šta prolaze funkcioneri u RS. Mi smo razumni, predložili smo amandman tada koji nismo spustili u proceduru. Razgovarali smo kako da riješimo radnike SDS koji su u istoj situaciji kao funkcioneri na listi. Radnici koji su zaposleni će na jedan malo drugačiji način, primiti platu za posao koji rade. Ovo nije najbolji način, ali jeste u ovom momentu jedino moguće rješenje”, rekao je za N1.

Govedarica je najavio da će informirati Predsjedništvo stranke o postignutom dogovoru kako bi se isti mogao implementirati.

Napomenuo je da je rješenje pronađeno u zakonu o obligacionim odnosima te je izrazio zadovoljstvo zbog postignutog zajedničkog dogovora s vladinim predstavnicima.

“Za razliku od onih koji su stavili SDS na crnu listu i time uzrokovali probleme sa bankovnim računima, danas smo pronašli pravno rješenje za naše radnike”, rekao je Dragomir Vasić, poslanik SDS-a koji se već 22 godine nalazi na američkoj crnoj listi, bez ličnih dokumenata i tekućeg računa, od 2003. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79