Zoran Čegar: Obolio sam od njih. Od tog narko kartela. Da nije bilo mojih prijatelja…

Policijska akcija ‘Black Tie 2’ je odjeknula našom državom.

U ovoj akciji su uhapšeni pa kasnije pušteni direktor FUP-a ali i trojica policijskih službenika specijalne jedinice MUP-a koji su čuvali kriminalca Tita tokom njegovog boravka u Sarajevu.

O navedenom slučaju za Hayat lomentarisao je policijski pripadnik Zoran Čegar.

Zakon za sve nije isti: “Čegar je odmah morao na suspenziju ali Munjić ne mora”

Ja nikada nisam imao problema sa medijima i novinarima. Imao sam sa gospođom koja me je dovela u tu situaciju. Sud je rekao da snimak nije baš onakav kakav je dala. Ako je ono onako kako je dala ja ću se izviniti. Ona je mene isprovocirala privatno.

Ja sam to prijavljivao, njena praćenja, prijetnje. Ona se petljala u moj privatni život. Uništila mi je karijeru. Zbog nje sam suspendovan. Neka odgovara onaj ko je montirao snimak ili ja.

O odnosu sa Aljošom Čamparom kaže da nije najbolji. Kako nije radio po njegovim naređenjima onda su oni koji nisu došli na neke pozicije u njegovom mandatu, počeli raditi u drugim agencijama.

Obolio sam od njih. Od tog narko kartela. Da nije bilo mojih prijatelja ja bih do sada bio mrtav. Moje zlo je krenulo sa Aljošom Čamparom kada nisam htio primiti neke njegove kandidate koji sada rade u OSA-i. Ako zbog provjere nisu mogli raditi u FUP-u, kako mogu raditi u OSA-i?

Osvrnuo se na one policijske službenike koji su čuvali Tita. Otkrio je kako je Mustafa Selmanović došao na poziciju na koju je imenovan.

Ja nisam mogao ništa uraditi protiv ovih koji su čuvali Edina Gačanina Tita. Ibro Bešlija nije imao pretenzije za direktora FUP-a kao ni ja. Lukač mi je došao 2016. i kaže da li znam Mustafu Selmanovića. Rekao mi je da samo on može biti specijalni komadant policije. Ja takvim ljudima nisam davao činove. Mi smo upozorili na ovo šta se danas dešava. Policija je i gola i bosa: poderane uniforme, čizme. Novi ministar je mogao otići i da opremi policiju. A ne da mu kriminalac oblači policiju. Moja vojska je bila obučena – kaže Čegar.

Okrivio je za svoju suspenziju određene ljude sa pozicije te rekao kako je ova narko kartel grupa izazvala probleme u FUP-u

Iza moje suspenzije Mustafa Hujdurović i Ensad Korman. A ove su spasili Munjić i ostali. Mustafa Selmanović je dostavio konfekcijske brojeve za uniforme. To ima u bazi specijalne.

Mustafa Selmanović sa Ibrahimom Miladinom

Jedino je on mogao da da te konfekcijske brojeve. Ja nikada nisam čuo da neki ministar prijete policiji, tužiteljstvu, međunarodnim agencijama. Ali ni to da neki ministar dočekuje one koji su pušteni iz pritvora

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79