SDS podnosi tužbu protiv Željke: Javne resurse UKC-a koristila u partijsku kampanju

Srpska demokratska stranka prijavit će Centralnoj izbornoj komisiji kandidata za člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović za zloupotrebu javnih resursa u izbornoj kampanji. Željka Cvijanović je iskoristila današnji događaj otvaranja Klinike za kardiohirurgiju na UKC za slanje predizbornih poruka što je protivno izbornim pravilima, poručio je Stevan Salatić, šef Sektora za politiku i medije SDS-a.

– Kampanja je vrijeme kada se političke poruke trebaju slati sa stranačkih govornica, a ne sa govornice Univerzitetsko-kliničkog centra što je Željka Cvijanović perfidno iskoristila. Da joj je stalo da zdravstvenih radnika i uslova u kojima rade Cvijanović bi objavila spisak nabavki tokom korone kojim se oštetio budžet RS-a za stotinu miliona maraka – poručio je Salatić.

Salatić kaže da stotine ljekara koji su otišli u inostranstvo za vrijeme premijerskog a i predsjedničkog mandata Željke Cvijanović najbolje govori kakva je briga predsjednice prema zdravstvenom sektoru.

– Nakon što su zloupotrijebili automobile i helikoptere RS-a u stranačku kampanju, rukovodstvo SNSD-a današnjim govorima na Univerzitetsko-kliničkom centru Banja Luka pokazalo da je UKC za njih samo partijska govornica a vrijedni zdravstveni radnici koji su iznijeli teret korona krize za njih samo publika koja treba da aplaudira na Dodikove i Cvijanovićeve partijske govore. Očekujemo da nadležni sankcionišu takvo ponašanje – zaključio je Salatić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79