SDS tužio banku jer su im ukinuli račune

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević izjavio je da je zadovoljan pronađenim načinom kako da zaposleni u ovoj stranci, koja se finansira iz budžeta Republike Srpske, dobiju lična primanja nakon što je SDS-u ugašen račun.

Ipak, kaže da to samo djelimično rješenje problema.

“Uspjeli smo da odledimo sredstva koja, prema zakonu pripadaju SDS-u, a vezana su za republički budžet, odnosno onaj dio sredstva kojim se stranka finansira na osnovu svog izbornog rezultata”, rekao je Miličević.

Naveo je da ostaje mnogo posla na drugim problemima u kojima je SDS od kada je ovoj političkoj stranci ugašen račun.

“Postoje i drugi izvori finansiranja, kao što su izvori po izbornom rezultatu iz broja poslanika na nivou Bosne i Hercegovine i broja odbornika na lokalnim nivoima.

Ta sredstva su predmet našeg interesovanja. To su sredstva koja nam pripadaju, a koja su zamrznuta”, napomenuo je Miličević.

On je dodao da je banci kod koje su imali račun upućena tužba, jer je, prema mišljenju advokata stranke, račun ugašen protuzakonito.

Miličević je naveo i da stranka na čijem je čelu otklanja tehničke probleme u vezi sa izlaskom na izbore pod nazivom SDS, te da je blizu rješenja.

Govoreći o izbornom zakonodavstvu i izlasku na izbore, Miličević je ocijenio da “ne postoje realni uslovi za normalne izbore”.

Podsjetimo, banke u BiH nedavno su ugasile račune pravnim i fizičkim osobama koje su na američkoj crnoj listi. Račun je zatvoren i SDS-u, koja se pod sankcijama nalazi još od 2004. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79