Sebija Izetbegović došla pred OHR

Sebija Izetbegović došla pred OHR


Na proteste koje su ispred OHR-a u Sarajevu organizirali Asocijacija nezavisnih intelektualaca „Krug 99“ i neformalna grupa građana „ReSTART BiH“ došla je i Sebija Izetbegović, supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i direktorica KCUS-a.

Sebija Izetbegović došla je ogrnuta zastavom BiH i slikala se sa građanima koji su bili ispred OHR-a. Neko od građana doviknuo joj je: “Nek’ crknu dušmani”, na šta je Sebija Izetbegović odgovorila: “Nek’ crknu” piše Raport.

 

Nekoliko hiljada građana okupilo se danas ispred OHR-a gdje su u 14 sati započeli protesti povodom odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta. Nakon višesatnog okupljanja, građani su se razišli, ali ključne poruke poslane su u javnost, ali i OHR-u.
Građani su se na protestima koje je organizovalo udruženje ReSTART i Krug 99 počeli okupljati i prije 14 sati.

Organizatori protesta su na početku okupljanja iznijeli ključne poruke koje su između ostalog podrazumijevale i to da građani ne daju suverenitet BiH te da ne prihvataju i ne dozvoljavaju OHR-u da prenosi suverenitet države na susjedne zemlje.

Okupljeni građani također su držali transparent sa natpisom “Schmidt go away, OHR stay”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija