Sebija Izetbegović traži inspekcijski nadzor na UNSA-i

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović putem svojih advokata uputila je Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove zahtjev za provođenje inspekcijskog nadzora, a vezano za odluke Senata o poništenju magistarske diplome i oduzimanja profesorskog zvanja.

Kako Raport saznaje Izetbegović tvrdi u svom dopisu inspekciji da su odluke Senata i rješenja rektora UNSA, Rifata Škrijelja nezakonita.

Advokatski tim Sebije Izetbegović na pet stranica dokumenta u koje je Raport imao uvid pobija odluke Senata i rješenja rektora Škrijelja.

Osim toga, od direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove traži da po njenom zahtjevu postupa hitno. Dodaje kako je ovim narušen njen akademski ugled.

Podsjetimo, Sebiji Izetbegović jučer su oduzete i titule redovne profesorice na dva fakulteta – Medicinskom i Fakultetu zdravstvenih nauka. Odluka je jučer donesena na sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu. Kako je pojasnio rektor Rifat Škrijelj, ova odluka je bila logičan slijed nakon što su Sebiji oduzeli titulu magistra nauka.

Maslo: “Imamo pauzu jer na odsjeku Medicine na engleskom jeziku je pomenuta profesorica jedini odgovorni nastavnik”

Također, nedavno je Kantonalna inspekcija nedavno boravila na Univerzitetu u Sarajevu te ispitivala doktorat Sebije Izetbegović.

U Inspekciju je ranije stigla prijava i zahtjev da se provjeri i ovaj stepen njenog akademskog puta. Razlog je taj što nije mogla upisati niti završiti doktorat ako nije po procedurama uradila i magistarski.

Sebija Izetbegović pokrenula tužbe protiv UNSA, međutim Općinski sud u Sarajevu nedavno je odbio privremene mjere.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79