Sebija ne da Općoj bolnici praznu Vaskularnu kliniku: To je naše vlasništvo

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović danas se federalnom ministru zdravstva Vjekoslavu Mandiću očitovala o zahtjevu Ministarstva zdravstva KS da se prazna Klinika za vaskularnu hirurgiju KCUS-a dodjeli Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u svrhu korištenja kao privremenog izolatorija za smještaj pacijenata oboljelih od COVID-19, piše PRESS.

“Obavještavamo Vas da navedeni prostor nije slobodan i samim tim zahtjevu se nije u mogućnosti udovoljiti“, napisala je dr. Izetbegović u izjašnjenju.

Generalna direktorica KCUS-a navela je četiri razloga zbog kojih nije moguće udovoljiti zahtjevu:

KCUS je shodno Zemljišnoknjižnim izvadcima broj: 10947; 10948; 10949; 10950 i 10951 upisan u odjeljku B – Vlasnički list sa pravom raspolaganja.

Klinika za plućne bolesti i tuberkulozu je privremeno izmještena sa lokaliteta Podhrastovi u prostor u zgradi Hirurgija, iz razloga ustupanja prostora na lokalitetu Podhrastovi za liječenje pacijenata oboljelih od COVID-19.

Obzirom na pogoršanje situacije sa COVID-19, odnosno na povećanje broja pacijenata u izolatoriju “Podhrastovi”, kao i neizvjesnosti trajanja ovakve situacije u kojoj nije moguće u bližem vremenskom period planirati vraćanje Klinike na lokalitet “Podhrastovi”, Krizni štab KCUS-a je dana 06.07.2020.godine morao pristupiti obezbjeđenju dovoljnih kapaciteta i nesmetanom pružanju usluga pacijentima ove Klinike, za što je kao najadekvatniji prostor predložen prostor u kojem je bila smještena bivša Klinika za vaskularnu hirurgiju KCUS-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79