Sedmicu u TK obilježilo oduzimanje narkotika: Pojedini su policiji sami predavali drogu

Dana, 14.9.2021.godine u Tuzli, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Sektor kriminalističke policije – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su, u saradnji sa policijskim službenicima PS Zapad i PS Centar, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Tuzli izvršili pretres stana koji koristi S.H., rođen 1990.godine. Prilikom pretresa pronađeno je jedno veće pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i digitalna vaga za precizno mjerenje.

 

Istog dana, u mjestu Tinja, policijski službenici PS Srebrenik izvršili su kontrolu lica M.M., rođen 1993.godine iz Milića (RS), kojom prilikom je isti službenicima policije dobrovoljno predao jedno pvc. pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O događajima je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne mjere i radnje poduzimaju policijski službenici, dok su pronađene materije oduzete radi vještačenja.

Dana, 15.9.2021.godine, policijski službenici PU Srebrenik su, postupajući po naredbi Općinskog suda u Srebreniku, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi J.D., rođen 1982.godine iz Srebrenika, kojom prilikom su pronađena i privremeno oduzeta tri pvc. pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. O događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzimaju policijski službenici Policijske uprave Srebrenik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79