Šef smjene u Policijskog stanici Maglaj ignorisao muškarca koji je prijavio iznudu

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv šefa smjene u Policijskoj stanici Maglaj jer je 6. jula 2020. godine igorisao građanina koji je prijavio krivično djelo iznude.

Prema navodima optužnice Blitović je kao službena osoba-policijski službenik u Policijskoj stanici Maglaj, obavljao poslove rukovodioca smjene u vremenu od 6.45 do 19.15 sati.

Suprotno tački 237. pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva unutrašnjh poslova Zeničko-dobojskog kantona u kojoj je između ostalog navedeno da su dužnosti rukovodioca smjene „da prima dojave i prijave građana, selektira ih, zavodi u odgovarajuće evidencije…“, nije evidentirao poziv na službeni telefonski broj 122, a koji poziv je uputio H. M. sa svog mobilnog telefona u 17,30 sati i u kom pozivu je prijavio da njegov sin S. ima problema sa G. T. koji od njegovog sina iznuđuje novac, uzima mu njegov telefon, te traži njegov auto uz prijetnje da će ga razbiti ako mu to ne dadne.

Te radnje koje su prijavljene imaju obilježja krivičnog djela iznuda kojom prilikom je H. M. u ovom telefonskom razgovoru rekao da će on to riješiti, ukoliko policija ne preuzme slučaj, na što mu je odgovoreno, da nema potrebe da on rješava, da će to policija odmah riješiti a potom su od prijavitelja uzeti kompletni podaci.

Nakon toga od strane ovog policijskog službenika po ovoj prijavi nije ništa poduzeto, niti je ista evidentirana u dnevnik događaja ove policijske stanice, niti u Izvještaj rukovodioca smjene za ovaj dan, čime je počinio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja piše Avaz

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79