Sekretar fudbalskog kluba “Alfa” iz Modriče ukrao 9.300 KM

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 25.06.2024. godine su Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijeli Izvještaj protiv lica inicijala D.R. iz Modriče, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“.

Za navedeno lice postoji osnov sumnje da je kao ovlašteno lice za raspolaganje sredstvima u jednoj sportskoj organizaciji u periodu od avgusta 2020. do februara 2021. godine, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi bez odluke Izvršnog odbora i Skupštine navedene sportske organizacije u više navrata trošilo novčana sredstva i na taj način steklo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.305,71 KM.

Kako saznaje portal Crna-Hronika riječ je o Dejanu Ristiću sekretaru fudbalskog kluba “Alfa Modriča” odnosno nekadašnjeg Maxima Modriča koji je 2008. godine bio prvak Bosne i Hercegovine.

Također čitatelji su poslali i trenutno stanje na stadionu koji ne kada primao i preko 6.000 gledatelja koji su gledali, sada već, posrnulog prvaka BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79