Selimbegović nakon poraza: Čengić i ja smo dogovorili da ćemo popiti kafu poslije izbora

Nakon što su prebrojani svi glasovi prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad na kojima je pobijedio Irfan Čengić, SDA-ov kandidat Dženan Selimbegović koji je izgubio poručio je da neće stajati na putu Čengiću.

Selimbegović je najprije čestitao svom protivkandidatu Irfanu Čengiću na pobjedi, a zatim se zahvalio građanima koji su mu ukazalo povjerenje.

“Smatram to ličnim uspjehom da sam za kratak period uspio dokazati građanima svoj kredibilitet. Ostao sam dosljedan svom obećanju koje sam dao u neposrednim razgovorima s građanima koji su me odlučili podržati. Ja sam zadovoljan jer se u ova dva mjeseca nismo imali čega zacrveniti”, kazao je on.

Poručio je da će podržati Čengića i nakon završenih izbora sa njim popiti kafu.

“Ja i Čengić smo na pola kampanje dogovorili kafu poslije izbora bez obzira na rezultat, na taj način želimo pokazati da bez obzira na političke razlike, nećemo dozvoliti da bude prepreka bilo kakvim lošim rješenjima”, kazao je.

Odgovorio je i na pitanje da li je očekivao pobjedu ili je zna da će rezultat biti ovakav.

“Bilo je jasno da izlazim na liniju političkom kandidatu koji je već deceniju aktivan. Ja sam bio jedno potpuno novo lice biračima, ali to nije prednost koja je nedostižna na izborima”, poručio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79