Selmanu ispunjena jedina rođendanska želja: Povratak kući iz bolnice

Zeničanin Selman Kozlić, koji je nedavno napunio 18 godina, većinu svog života proveo je boreći se s teškom dijagnozom.

Od samog rođenja suočava se s mišićnom distrofijom, zbog čega je ovisan o respiratoru za disanje i nikada neće moći disati samostalno.

Više vremena je proveo u bolnici nego kod kuće, ali nedavno je ostvario svoju želju izlaska iz bolnice na kućno liječenje.

Za povratak kući, Selmanovi roditelji morali su osigurati brojne medicinske aparate koje je Selman koristio u bolnici. To uključuje bolnički krevet, agregat, aparat za mehaničku ventilaciju, monitor, antidekubitalni dušek, aparat za sukciju, kanile i drugi potrošni materijal.

Ukupan iznos potreban za ove aparate iznosio je 28.738,71 KM, što je uz pomoć donacija preko Pomozi.ba i ispunjeno.

Selmanovi roditelji također moraju redovno nabavljati posebnu hranu, kreme i skupe lijekove koji su neophodni za njegu i liječenje, iako im primanja nisu dovoljna za pokrivanje ovih troškova.

Uprkos tim izazovima, povratak kući bio je Selmanova jedina rođendanska želja koju su njegovi roditelji uspjeli ispuniti.

Kako bi mu uljepšali ovaj važan trenutak, Udruženje Pomozi.ba nabavio mu je originalne šalove i dresove omiljenih nogometnih klubova – Bayern München i Liverpool.

Kada su mu pokazali ove poklone, Selmanova sreća nije imala granica, pokazujući da su uistinu male stvari one koje čine život posebnim.

Selman Kozlić, iako ograničen na krevet i aparate, pronalazi radost u jednostavnim stvarima poput gledanja fudbala. Njegova priča podsjeća nas na važnost podrške i zajedništva u teškim trenucima života.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79