Foto: Crna-Hronika
Semir Šabić tvrdi da ga je pretukao policajac: Poziva Ramu Isaka na kontrolu

Semir Šabić tvrdi da ga je pretukao policajac: Poziva Ramu Isaka na kontrolu


Mladić pod imenom Semir Šabić ovih trideset dana će pamtiti cijelog života, nažalost po lošem. Njega su čak dva puta pretukli. Prvi put se nemili događaj desio na zeničkoj benzinskoj pumpi Almy i drugi put se to desilo danas.

Kako Semir tvrdi, ovog puta su ga pretukli pripadnici MUP-a Zenilčko-dobojskog kantona.

Tučnjava na Almy pumpi u Zenici, napadač sam sebi pozvao policiju

“Ovako rade policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Kao uzoran građanin koji se o zakon nikad nisam ogriješio. Ovo mi je učinjeno po pozivu nasilnika Benamira Babića koji me prije par sedmica na smrt pretukao.

Jadnik Babić se policiji žalio da ga uznemiravam, patrola mi dolazi i policajac koji me poznaje, naziva me mojim imenom i prezimenom i traži ličnu kartu radi identifikacije, iako mi identitet zna. Ličnu kartu u tom momentu nisam imao kod sebe, gdje policajac na motorolu poziva pojačanje i dolaze još dvije patrole, dok ja mirno sjedim, kao da sam višestruki ubica, a ne običan građanin kome se svakome može desiti da zaboravi i nema kod sebe ličnu kartu.

Momak, policajac, kojeg nikad neću zaboraviti, izlazi iz presretača marke Škoda, prilazi mi, i pored svih svjedoka mojih prijatelja, udara šakom u predio lijeve strane glave, gdje od udarca padam na tlo i na trenutak se gubim. Potom moji prijatelji počinju da galame i uzvikuju da me nedužnog i bez ikakvog razloga udara.

Nakon čega dok ležim bespomoćan na podu, njih 4-5 policajaca skaču na mene i koljenima me pritišću za svaki dio tijela i vezivaju me kao psa. Horor se nastavlja u pritvorskoj jedinici, jer su u skužbenoj zabilješci slagali da sam htio pobjeći, ma da je pola sela vidjelo i svjedočilo da sam mirno sjedio na stolici i normalno razgovarao do trenutka udarca.

18 sati sam sa kateterom za urin proveo u pritvorskoj jedinici bez kapi vode i hrane. Promukao sam od dozivanja, nepoznati policajac je često dolazio do vrata moje ćelije i slao mi poljupce kao još jedan vid psihičkog maltretiranja. Horor se završava tek nakon 20 sati provedenih iscrpljen i kao invalid sa katetetom u sebi koji mi nisu ni dali da ispraznim jer je bio pun.

Oko 11 sati je napokon došao jedan policajac koji sam čuo da se zove Amel koji mi je dao hljeb i narezak i vodu da konzumiram nakon 20 sati psihičke torture.

S obzirom da postoje svjedoci da su pripadnici MUP-a ZDK pred njihovim očima svjedočili brutalnost, prekomjernu upotrebu sile i nanošenje višestrukih povreda, svu medicinsku dokumentaciju sam proslijedio svome advokatu koji će već sutra podnijeti prijave protiv određenih lica i obavjestiti Unutarnju kontrolu MUP-a ZDK, kao i Odjel za profesionalne standarde navedenog MUP-a.

Molim svoje prijatelje da podjele ovaj status, neka svi vide šta se radi i kakva se brutalnost dešava nedužnim ljudima. Ovim putem pozivam i Ministra unutrašnjih poslova FBiH gospodina Ramo Isak da pod hitno obavi razgovor sa komesarom i ministrom MUP-a ZDK i da se detaljno spovede unutarnja kontrola.” – objavio se Semir Šabić na facebook profilu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija